Xarxa de Senderistes

Taller de Senderisme de la Xarxa d'Intercanvi de Coneixements de Castelldefels

6ª RUTA ASSOLIDA!

Deixa un comentari

Ahir, dissabte 26 de gener de 2013, 13 persones valentes vàrem desafiar la pluja de primera hora del matí i vàrem decidir caminar més de 16 quilòmetres des de Castelldefels fins a Bruguers i tornar al nostre punt d’inici pel Camí Medieval.

Malgrat els núvols i el plugim que han cobert el cel fins aproximadament les 9 del matí, ens ha acompanyat una climatologia magnífica durant gairebé tota la travessa. Ningú hagués dit avui que som a ple hivern. Fins i tot hem pogut anar amb màniga curta, quan ja hem fet el retorn per l’anomenat Camí Medieval de Gavà.

Des de Castelldefels hem sortit com ve essent habitual a les 8 del matí, concretament des de la Plaça de l’Església. Hem pujat fins al Col·legi Margalló i des d’aquest punt hem abandonat l’asfalt i per corriols de Vista Alegre ens hem dirigit fins a la urbanització de la Sentiu de Gavà. A l’alçada de la Masia de Can Llong hem enllaçat amb una ampla i llarga pista forestals, amb alguns trams de pujada, fins a trobar un estret corriol que ens ha portat fins a l’ermita de Bruguers. Allà ens hem fet algunes fotos de família, complint amb la tradició.

DSC_0347

Des de l’ermita hem connectat amb una part del GR-92, molt pedregós i inclinat fins a una esplanada propera al Castell d’Eramprunyà, on hem parat a esmorzar. Amb la panxa contenta, ens hem desviat fins a l’accés a la Cova de Bruguers. Ha estat, sens dubte, la part més gratificant de tota la jornada. Un indret de difícil accés i des del qual es gaudeix d’una vista preciosa. No ens hem pogut estar de fer més fotografies de família per a immortalitzar la nostra emparenta en un lloc tan especial.

DSC_0402

Tan la baixada a la cova com la pujada posterior ens ha resultat menys accidentada del podria haver estat gràcies a què hi ha instal·lada una corda metàl·lica que passa per unes argolles solades i uns segellaments químics ancorats a la roca.

Hem retornat a l’esplanada on una estona abans hem parat a recarregar les piles, i uns metres després del Castell d’Eramprunyà hem abandonat el GR-92 per a tornar a Castelldefels per l’anomenat Camí Medieval. Un corriol que primer passa per la Sentiu i que està envoltat d’abundant vegetació que compensa el caràcter predominantment sec i àrid del Massís del Garraf.

Bona companyia, bon clima i amb ganes de repetir. Gràcies a totes i a tots i fins la propera!

Deixa un comentari