Xarxa de Senderistes

Taller de Senderisme de la Xarxa d'Intercanvi de Coneixements de Castelldefels

2ª RUTA ASSOLIDA! CASTELLDEFELS-BRUGUERS-LA DESFETA-PENITENTS-CAL GANXO-CASTELLDEFELS

1 comentari

Aquest dissabte 3 de novembre hem assolit la 2ª ruta del Taller de Senderisme de la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements. Si la setmana passada vam recórrer el Parc del Garraf des de Cal Ganxo fins a la Masia de la Pleta passant per la Morella i la zona amb una gran quantitat d’avencs de Campgràs, aquest cop ens hem endinsat a la part del massís on es pot apreciar i gaudir d’una tonalitat vermellosa única i molt característica de la roca calcària.

Des del centre de Castelldefels hem recorregut la part inicial de la carretera de la Sentiu on s’hi troba el centre de suport a l’economia de la Guaita, el parc de la Granota i l’IES Mediterrània. A l’alçada del Col·legi Margalló ens hem endinsat pels boscos de Vista Alegre on hem vorejat les antigues, i fins i tot ruïnoses,  cases de l’antic barri de el Pozo. Hem començat la nostra caminada per senders que ens han condüit fins a la masia de Can Llong, a l’àrea de pícnic de la Sentiu, ja al terme municipal de Gavà.

Per pistes forestals on esperava trobar gran quantitat de caçadors amb armament i gossos hem arribat fins a l’ermita de Bruguers, tot just després de pujar per una drecera que porta directament fins a la terrassa del restaurant situat just a sota de l’ermita. Afortunadament el terreny estava totalment lliure de depredadors amb escopetes en mà, sembla ser que s’han autoritzat unes batudes excepcionals en zones del Parc del Garraf més properes a Olivella i a Olesa de Bonesvalls, no molt a prop d’on hem deixat les nostres empremtes.

La drecera que es desvia de la pista forestal i condueix directe a l’ermita de Bruguers no estava tan fangosa com ens la podríem haver trobat, de fet la pluja s’ha esperat i ens ha permès gaudir d’una caminada fabulosa pel que fa a la meteorologia. I també pel que fa a les vistes, excepcionals i molt agraïdes un cop hem pujat fins al cim del Puig de la Desfeta, cosa que no ha resultat a cap dels presents un bufar i fer ampolles. L’ascens de Bruguers fins al Castell d’Eramprunyà s’ha fet feixuga i farragosa. Però us asseguro que ha valgut la pena.

Després d’haver menjat un suculent esmorzar a dalt de la Desfeta, hem baixat fins a l’encreuament de camins de la Clota, ubicat al terme municipal de Begues, des d’on hem enfilat l’anomenat camí dels Penitents o del Purgatori, senyalitzat amb fites i senyals de pintura pel PR-C39.

La tornada ha resultat més suau, ha transcorregut per pista forestal ampla i plana, només en alguns trams amb pendent una mica pronunciada. Pels Penitents hem arribat fins a la Residència Canina de la Sentiu, a peu de la carretera que condueix cap a la pedrera  i a l’antic abocador. Hem caminat uns metres pel voral d’aquesta via fins arribar al coll que uneix els turons del Vinader i del Gall, on hem enllaçat amb el sender que porta fins a Cal Ganxo. I de Cal Ganxo hem tornat al punt d’inici del recorregut aproximadament a les 14:45.

16,5Km en 8 hores i mitja de bona companyia i conversa agradable. Gràcies Rosa Mari, que has repetit caminada i amb això demostres una gran fidelitat i lleialtat, Esperanza, Antonio, Miguel i Mon, que ens has acompanyat en una jornada com la d’avui havent-te traslladat expressament des de Badalona.

Fins la propera!

1 thoughts on “2ª RUTA ASSOLIDA! CASTELLDEFELS-BRUGUERS-LA DESFETA-PENITENTS-CAL GANXO-CASTELLDEFELS

  1. Non mi capita mai di fare commenti sui blog che leggo, ma in questo caso faccio un’eccezione, perché il blog merita davvero e voglio scriverlo a chiare lettere.

Deixa un comentari